lakbima.lk

කරවල මිශ්‍ර අඹ හොද්ද

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
හොඳින් පැසුනු අඹ ගෙඩි 2ක්
කට්ටා කරවල ග්‍රෑම් 250
දියකිරි අඬු කෝප්ප 1
සුදුලූනු බික් 2යි 
අමුමිරිස් කරල් 2-3ක් 
රතුලූනු ගෙඩි කීපයක් 
රම්පේ කැබැල්ලක්
කරපිංචා කිනිත්තක්
ලුණු රසට අනුව 
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1
තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1
කහ ස්වල්පයක් 
තෙල් මේස හැඳි 1
මිටිකිරි අඬු කෝප්ප 2
 
සාදන ආකාරය 
 
කරවල තරමක කැබැලි වලට කපා පිළීයන ලෙස හොඳින් අතුල්ලා සෝදා ගන්න. 
රතුලූනු, අමුමිරිස් සිහින්ව කපා ගන්න. අඹ ගෙඩි ‍පොතු සහ ඇටය ඉවත් කර සිහින් තීරුවලට කපා ගන්න. දැන් මැටි හට්ටියක් ළිප තබා රත්වන විට රම්පේ, කරපිංචා, තලාගත් සුදුලූනු, රතුලූනු, අමුමිරිස් සහ කරවල කැබැලි දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. කහ කුඩු, මිරිස්, තුනපහ, දියකිරි වලට මිශ්‍ර කර ගන්න. දැන් අඹ කැබැලිද දමන්න. දියකිරි ද දමා මදගින්දරේ තැම්බෙන්න හරින්න. කරවල කැබැලි හොඳින් තැම්බිගෙන එද්දී මිටිකිරි දමා කලවම් කර නටවා ගන්න. 

Add comment

ප්‍රතිචාර දැක්වීමේ කොන්දේසි : -
ප්‍රතිචාර දැක්වීමේදී පරුෂ වචන අපහාස කිරීම් ලිපියට අදාල නොවන ප්‍රතිචාර පල කිරීමෙන් වලකින ලෙස කරුණාවෙන් දන්වා සිටිමු.


Security code
Refresh

Lakbima Online

Download Lakbima Mobile App

 
 

 

Get In Touch With Us

Please publish modules in offcanvas position.