Coss Ear2
lakbima.lk
COSS Ear 1

අල බාජියා

AB 2

AB

 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කොටු කපා තම්බාගත් අල ග්‍රෑම් 250

තක්කාලි ගෙඩි 2 යි

ලොකු ලූනු ගෙඩි 2 යි

කරාබුනැටි 2

එන්සාල් කරලක් 

කරපිංචා කිනිත්තක් 

සූදුරු ඇට ස්වල්පයක් 

අබ ක්‍රීම් ටිකක් 

කහ කුඩු ස්වල්පයක් 

මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් 

තුනපහ කුඩු ස්වල්පයක් 

ලුණු රසට අනුව 

තෙල් ටිකක් 

කොත්තමල්ලි කොළ ටිකක්

‍පොල් කිරි අඬු කෝප්ප 1 1/2

ඉඟුරු කැබැල්ලක් 

සුදුලුනු බික් 2-3ක්

අමුමිරිස් කරල් 3ක්

සාදන ආකාරය 

ලූනු ගෙඩියක් ගෙන තරමක ලොකුවට කෑලි කපා ගන්න. ඉතිරි ගෙඩිය සිහින්ව ලියා රන්වන් පාටට ගැඹුරු තෙ‍ලේ බැදගන්න. තක්කාලි ගෙඩි කුඩාවට කපා වතුර ටිකක් එකතු කර බ්ලෙන්ඩර් කර පේස්ට් එකක් සාදා ගන්න. දැන් තෙල් ටිකක් ළිප තබා රත්වන විට තලාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු දමන්න. දැන් කපාගත් ලූනු ගෙඩිය දමන්න. තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. තලාගත් එන්සාල්, කරාබු නැටි, කරපිංචා දමන්න. සූදුරු ඇට, කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, අබක්‍රීම්, තුනපහ කුඩු, ලුණු, එකතු කරන්න. දැන් තම්බාගත් අල සහ ‍පොල් කිරි එකතු කර මිශ්‍ර කර නටවා ගන්න. මෙය බඳුනකට දමා උඩින් බැදගත් ලූනු, කොත්තමල්ලි කොල සහ දෙකට පලාගත් අමුමිරිස් තබා සරසා ගන්න.

Add comment

ප්‍රතිචාර දැක්වීමේ කොන්දේසි : -
ප්‍රතිචාර දැක්වීමේදී පරුෂ වචන අපහාස කිරීම් ලිපියට අදාල නොවන ප්‍රතිචාර පල කිරීමෙන් වලකින ලෙස කරුණාවෙන් දන්වා සිටිමු.


Security code
Refresh

Lakbima Online

Download Lakbima Mobile App

 
 

 

Get In Touch With Us

E-Papers

Please publish modules in offcanvas position.