Coss Ear2
lakbima.lk
COSS Ear 1
පැස්ටා වර්ග රාශියකි. ඒවායේ හැඩයන්ට අනුව විවිධ නම් ලබා ඇති පැස්ටා ඉතාලියේදී පිළියෙළ වන ආකාර කීපයකි මේ. මේ සියලුම පැස්ටා වර්ග ලංකාවේ සුපිරි වෙළෙඳසල්වලින් ලබාගත හැකිය. එසේම මේ සඳහා ලුණු යෙදීමේදී  විශේෂයෙන් සැලකිලිමත් විය යුත්තේ මේ පිළියෙළ කිරීම් බොහොමයකට චීස් භාවිතා කරන නිසාවෙනි.
 
මැකරෝනි විත් ඔලිව්
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මැකරෝනි  ග්‍රෑම් 350
කළුපාට සහ කොළපාට ඔලිව් - ගෙඩි 10 බැගින්
හොඳින් ඉඳුනු තක්කාලි ගෙඩි 5
ඔලිව් තෙල් ටිකක්
සුදුලූනු - බික් 3  - 4 ක්
බටන් මෂ්රුම් - 5 යි
ලොකු ලූනු ගෙඩියකින් - 1/2 ක්
පාමර්සන් චීස් - ග්‍රෑම් 75ක් පමණ
බැඩිල් කොළ දෙක තුනක්
 
සාදන ආකාරය
මැකරෝනි මෘදුවන තුරු තම්බා පසෙකින් තබන්න. තක්කාලි ගෙඩි නටන උණුවතුරට  දමා ඉක්මනින් පිටතට ගෙන එහි ‍පොත්ත ගලවා ඉවත් කර ගන්න. දැන් එහි ඇට ටිකද ඉවත් කර සාරය එකතු කර ගන්න. මේ සඳහා දැල් පෙනේරයක් භාවිතා කළ හැක. මේ තක්කාලි සාරය ටින් ලෙස සුපිරි වෙළෙඳසල්වලින්ද මිලදි ගත හැකිය. දැන් ඔලිව් ගෙඩි හතරට කපන්න. බටන් මෂ්රූම්ද හතරට කපන්න. ලූනු සිහින්ව කපා ගන්න ඔලිව් තෙල් ටික  පෑන් එකකට දමා ළිප තබා රත්වනවිට ලූනු දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. කුඩාවට කපාගත් සුදුලූනු ද දමන්න. දැන් ක්‍රමයෙන් බටන් මෂ්රූම්, ඔලිව් දමන්න. ලුණු ස්වල්පයක්ද එකතු කරන්න. තක්කාලි සාරයද දමා, තම්බාගත් මැකරෝනි දමා කලවම් කර ගන්න. දැන් පැතැලි දීසියකට බෙදා උඩින් සූරාගත් චීස් දමා, බැඩිල් කොළවලින් සරසා පිළිගන්වන්න.
 
වෙජිටබල් ලින්ගුවින්
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
ස්පැගටි ග්‍රෑම් 350
සූකිනි ග්‍රෑම් 50
ලොකු ලූනු 
ගෙඩියකින් 1/2 ක්
සැල්දිරි නටු කැබැල්ලක්
කැරට් අලයක්
චයිනීස් කැබේජ්  ග්‍රෑම් 50
තක්කාලි ගෙඩි 5 ක්
බැඩිල් කොළ - 3 -  4 ක්
බටර් - මේස හැඳි 3
ලුණු ස්වල්පයක්
 
සාදන ආකාරය
ස්පැගටි තම්බා දිය බේරා ගන්න. තක්කාලි උණුවතුරේ දමා  ‍පොත්ත ඉවත් කර, ඇට බේරා සාරය එකතු කර ගන්න. 
කැරට්, සූකිනි, චයිනීස් ගෝවා, සැල්දිරි, සුදුලූනු, ලූනු, පාස්ලි ඉතාම සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් බටර් ළිප තබා රත්වනවිට ලූනු, සුදුලූනු, සැල්දිරි දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න.  
දැන් තක්කාලි සාරය දමන්න. ඉන්පසු කපාගත් එළවළු වර්ග සියල්ල දමා උකු ග්‍රේඩියක් එන ආකාරයට සකස් කර ගන්න. අන්තිමට ලුණුද තම්බා ගත් ස්පැගටිද එකතු කර  කලවම් කර ගන්න.
 
ස්පයිසි පෙනේ පැස්ටා
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
පෙනේ පැස්ටා ග්‍රෑම් 350
රතුපාටට ඉඳුනු
අමුමිරිස් කරල්3-4
ලොකු ලූනු ගොඩියකින් 1/2ක්
සුදුලූනු බික් 2-3
ඔලිව්තෙල් මේස හැඳි  3
බැඩිල් කොළ 2 -3
තක්කාලි ගෙඩි 4
ලියාගත් පාමර්සන් චීස් මේස හැඳි 4
ලුණු ස්වල්පයක්
 
සාදන ආකාරය
පෙනේ පැස්ටා තම්බා දිය බේරාගන්න. ලූනු, සුදුලූනු සිහින්ව ලියා ගන්න. රතුපාට  අමුමිරිස්  ඉතා සිහින්ව ලියා ගන්න. තක්කාලි ගෙඩි උණු වතුරේ දමා සාරය වෙන්කර ගන්න.
දැන් ඔලිව් තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට ලූනු, සුදුලූනු දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. දැන් තක්කාලි සාරය, ලූනු සිහින්ව ලියාගත් අමුමිරිස් දමන්න. දැන් තම්බාගත් පැස්ටා දමා කලවම් කර දීසියකට දමා  ඒ මත චීස් අතුරා බැඩිල්කොළ වලින් සරසා මේසයට යවන්න

Add comment

ප්‍රතිචාර දැක්වීමේ කොන්දේසි : -
ප්‍රතිචාර දැක්වීමේදී පරුෂ වචන අපහාස කිරීම් ලිපියට අදාල නොවන ප්‍රතිචාර පල කිරීමෙන් වලකින ලෙස කරුණාවෙන් දන්වා සිටිමු.


Security code
Refresh

IMAGE

මේ හැම දෙයක්ම පෙර පිනක් නිසා ලැබුණු දේවල් වෙන්න ඇති

IMAGE 2018 Apr 22 16:52
උදා වූ අලුත් අවුරුද්දේ  ඔබට අපි අලුත් ආරංචි කීපයක්ම රැගෙන එනවා. ‘මලී’ ටෙලි නාට්‍ය හරහා...
Views - 1696

ඕන කස්තිරමක් අල්ලන්න පුළුවන්. ඒත් රතු ලූනු එක්ක නම් බැහැ

IMAGE 2018 Apr 22 13:26
කොයි කවුරුත් ආසා කරන කෑම ජාති වගේම, අප්‍රිය කරන ආහාර වර්ගත් තියෙනවානේ. “කාටත් නොකී රහසක්’...
Views - 1375

මේ විශේෂ කෙනා එක්ක විවාහ වෙන්න ලැබුණොත් ඒක ලොකු සතුටක්

IMAGE 2018 Apr 22 11:55
ජනප්‍රිය සිනමා නිළි සෙනාලි ෆොන්සේකා මේ දවස්වල හරි හරියට ලංකාව වටා රවුම් ගහනවලු. ඒ නිසාම මග...
Views - 2185

සියළු වත්කම් සසුනට පුදා මුළු පවුලම පැවිදි බිමට

IMAGE 2018 Apr 20 11:18
දරුවන් සිව්දෙනාත්, බිරිඳත් සසුන්ගත කර තමන්ද පැවිදිව ගිහිකල තමන් සතුව තිබූ ස්ථිර නිවස හා ගොඩ...
Views - 3499

අලුත් අවුරුද්දේ ගායකයෙකු 'නැහැවූ' රූපලාවන්‍යවේදිනිය

IMAGE 2018 Apr 19 15:05
ඔහු මෑතක දී ජනප්‍රියත්වයට පත් තරුණ ගායකයෙකි. සංගීත සන්දර්ශනාදියේද ඔහුට සැලකිය යුතු තැනක්...
Views - 4284

දමයන්ති ජයසූරිය සංගීත දිවියට සමුදී සිත නිවන මඟකට?

IMAGE 2018 Apr 19 10:26
ඔබ මැදි වයස් පසුකරමින් සිටින කෙනෙකු නම් ගුවන්විදුලිය ඔස්සේ කුඩා කල ඔබේ සිඟිති දෙසවන් පිනවූ...
Views - 4451

Please publish modules in offcanvas position.