Home    |    Daily Lakbima    |    Sunday Lakbima    |   Rajina |    Archive    |    Advertise With Us    |     Careers Email - [email protected] youtube
lakbima.lk

                                                                                        එසැනින් පුවත් | ගොසිප් | විශේෂ පුවත් | සුන්දර ලක්බිම | ව්‍යාපාරික පුවත්     

AB 2

AB

 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කොටු කපා තම්බාගත් අල ග්‍රෑම් 250

තක්කාලි ගෙඩි 2 යි

ලොකු ලූනු ගෙඩි 2 යි

කරාබුනැටි 2

එන්සාල් කරලක් 

කරපිංචා කිනිත්තක් 

සූදුරු ඇට ස්වල්පයක් 

අබ ක්‍රීම් ටිකක් 

කහ කුඩු ස්වල්පයක් 

මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් 

තුනපහ කුඩු ස්වල්පයක් 

ලුණු රසට අනුව 

තෙල් ටිකක් 

කොත්තමල්ලි කොළ ටිකක්

‍පොල් කිරි අඬු කෝප්ප 1 1/2

ඉඟුරු කැබැල්ලක් 

සුදුලුනු බික් 2-3ක්

අමුමිරිස් කරල් 3ක්

සාදන ආකාරය 

ලූනු ගෙඩියක් ගෙන තරමක ලොකුවට කෑලි කපා ගන්න. ඉතිරි ගෙඩිය සිහින්ව ලියා රන්වන් පාටට ගැඹුරු තෙ‍ලේ බැදගන්න. තක්කාලි ගෙඩි කුඩාවට කපා වතුර ටිකක් එකතු කර බ්ලෙන්ඩර් කර පේස්ට් එකක් සාදා ගන්න. දැන් තෙල් ටිකක් ළිප තබා රත්වන විට තලාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු දමන්න. දැන් කපාගත් ලූනු ගෙඩිය දමන්න. තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. තලාගත් එන්සාල්, කරාබු නැටි, කරපිංචා දමන්න. සූදුරු ඇට, කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, අබක්‍රීම්, තුනපහ කුඩු, ලුණු, එකතු කරන්න. දැන් තම්බාගත් අල සහ ‍පොල් කිරි එකතු කර මිශ්‍ර කර නටවා ගන්න. මෙය බඳුනකට දමා උඩින් බැදගත් ලූනු, කොත්තමල්ලි කොල සහ දෙකට පලාගත් අමුමිරිස් තබා සරසා ගන්න.

පැස්ටා වර්ග රාශියකි. ඒවායේ හැඩයන්ට අනුව විවිධ නම් ලබා ඇති පැස්ටා ඉතාලියේදී පිළියෙළ වන ආකාර කීපයකි මේ. මේ සියලුම පැස්ටා වර්ග ලංකාවේ සුපිරි වෙළෙඳසල්වලින් ලබාගත හැකිය. එසේම මේ සඳහා ලුණු යෙදීමේදී  විශේෂයෙන් සැලකිලිමත් විය යුත්තේ මේ පිළියෙළ කිරීම් බොහොමයකට චීස් භාවිතා කරන නිසාවෙනි.
 
මැකරෝනි විත් ඔලිව්
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මැකරෝනි  ග්‍රෑම් 350
කළුපාට සහ කොළපාට ඔලිව් - ගෙඩි 10 බැගින්
හොඳින් ඉඳුනු තක්කාලි ගෙඩි 5
ඔලිව් තෙල් ටිකක්
සුදුලූනු - බික් 3  - 4 ක්
බටන් මෂ්රුම් - 5 යි
ලොකු ලූනු ගෙඩියකින් - 1/2 ක්
පාමර්සන් චීස් - ග්‍රෑම් 75ක් පමණ
බැඩිල් කොළ දෙක තුනක්
 
සාදන ආකාරය
මැකරෝනි මෘදුවන තුරු තම්බා පසෙකින් තබන්න. තක්කාලි ගෙඩි නටන උණුවතුරට  දමා ඉක්මනින් පිටතට ගෙන එහි ‍පොත්ත ගලවා ඉවත් කර ගන්න. දැන් එහි ඇට ටිකද ඉවත් කර සාරය එකතු කර ගන්න. මේ සඳහා දැල් පෙනේරයක් භාවිතා කළ හැක. මේ තක්කාලි සාරය ටින් ලෙස සුපිරි වෙළෙඳසල්වලින්ද මිලදි ගත හැකිය. දැන් ඔලිව් ගෙඩි හතරට කපන්න. බටන් මෂ්රූම්ද හතරට කපන්න. ලූනු සිහින්ව කපා ගන්න ඔලිව් තෙල් ටික  පෑන් එකකට දමා ළිප තබා රත්වනවිට ලූනු දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. කුඩාවට කපාගත් සුදුලූනු ද දමන්න. දැන් ක්‍රමයෙන් බටන් මෂ්රූම්, ඔලිව් දමන්න. ලුණු ස්වල්පයක්ද එකතු කරන්න. තක්කාලි සාරයද දමා, තම්බාගත් මැකරෝනි දමා කලවම් කර ගන්න. දැන් පැතැලි දීසියකට බෙදා උඩින් සූරාගත් චීස් දමා, බැඩිල් කොළවලින් සරසා පිළිගන්වන්න.
 
වෙජිටබල් ලින්ගුවින්
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
ස්පැගටි ග්‍රෑම් 350
සූකිනි ග්‍රෑම් 50
ලොකු ලූනු 
ගෙඩියකින් 1/2 ක්
සැල්දිරි නටු කැබැල්ලක්
කැරට් අලයක්
චයිනීස් කැබේජ්  ග්‍රෑම් 50
තක්කාලි ගෙඩි 5 ක්
බැඩිල් කොළ - 3 -  4 ක්
බටර් - මේස හැඳි 3
ලුණු ස්වල්පයක්
 
සාදන ආකාරය
ස්පැගටි තම්බා දිය බේරා ගන්න. තක්කාලි උණුවතුරේ දමා  ‍පොත්ත ඉවත් කර, ඇට බේරා සාරය එකතු කර ගන්න. 
කැරට්, සූකිනි, චයිනීස් ගෝවා, සැල්දිරි, සුදුලූනු, ලූනු, පාස්ලි ඉතාම සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් බටර් ළිප තබා රත්වනවිට ලූනු, සුදුලූනු, සැල්දිරි දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න.  
දැන් තක්කාලි සාරය දමන්න. ඉන්පසු කපාගත් එළවළු වර්ග සියල්ල දමා උකු ග්‍රේඩියක් එන ආකාරයට සකස් කර ගන්න. අන්තිමට ලුණුද තම්බා ගත් ස්පැගටිද එකතු කර  කලවම් කර ගන්න.
 
ස්පයිසි පෙනේ පැස්ටා
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
පෙනේ පැස්ටා ග්‍රෑම් 350
රතුපාටට ඉඳුනු
අමුමිරිස් කරල්3-4
ලොකු ලූනු ගොඩියකින් 1/2ක්
සුදුලූනු බික් 2-3
ඔලිව්තෙල් මේස හැඳි  3
බැඩිල් කොළ 2 -3
තක්කාලි ගෙඩි 4
ලියාගත් පාමර්සන් චීස් මේස හැඳි 4
ලුණු ස්වල්පයක්
 
සාදන ආකාරය
පෙනේ පැස්ටා තම්බා දිය බේරාගන්න. ලූනු, සුදුලූනු සිහින්ව ලියා ගන්න. රතුපාට  අමුමිරිස්  ඉතා සිහින්ව ලියා ගන්න. තක්කාලි ගෙඩි උණු වතුරේ දමා සාරය වෙන්කර ගන්න.
දැන් ඔලිව් තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට ලූනු, සුදුලූනු දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. දැන් තක්කාලි සාරය, ලූනු සිහින්ව ලියාගත් අමුමිරිස් දමන්න. දැන් තම්බාගත් පැස්ටා දමා කලවම් කර දීසියකට දමා  ඒ මත චීස් අතුරා බැඩිල්කොළ වලින් සරසා මේසයට යවන්න

Page 6 of 7

IMAGE

මෙතේ බුදු පදවිය ලබන්නේ බැංකු කළමණාකරුවෙක්ද?

IMAGE 2017 Nov 17 12:13
ඔහු මධ්‍යම පළාතේ වාණිජ බැංකුවක කළමණාකරුවෙකි.  ඔහුගේ වයස අවුරුදු 45 ක් පමණ වේ. ක්‍රිස්තියානි...
Views - 1276

බොහෝ කලා කරුවන් තමන්ගේ පවුල් ජීවිත ගැන කියන්නේ බොරු

IMAGE 2017 Nov 16 11:31
වත්මන් ශ්‍රී ලාංකීය ජන සමාජයේ දික්කසාද වීම් සහ පවුල් අර්බුද පැන නැගීම සම්බන්ධයෙන් කලා...
Views - 2126

මුහුණුපොත ගැන ඔබ මෙතෙක් නෑසූ කතා

IMAGE 2017 Nov 16 09:44
‘ෆේස්බුක්’ කියන්නේ නම කියූ මණින් අද උපන් දරුවාගේ සිට සිහිකල්පනාවක් ඇති මහල්ලා දක්වාම...
Views - 2074

හැංගිමුත්තම් කරන අතරේ ඇඳ යටදී දැරියට අතවර කරලා

IMAGE 2017 Nov 15 09:26
හැංගි මුත්තම් සෙල්ලමක් අතරදී වයස අවුරුදු 10 ක වන පාසල් සිසුවියක දුෂණය කළ බව කියන 16 හැවිරිදි...
Views - 4909

ලිංගික උත්තේජන පෙති අකල්මරණවලට හේතුවක් ද?

IMAGE 2017 Nov 14 10:46
පුරුෂ ලිංගික උද්දීපනය සඳහා ගනු ලබන පෙති වර්ග වලින් අකල් මරණ සිදුවන බවට සමාජය පුරා පොදු...
Views - 4539

වික්ටර්ට අපහාස වෙන බව දන්නවා නම් මම හොඳ කෙළියක් කරනවා

IMAGE 2017 Nov 13 13:02
සිනමාවේ හැමදාමත් දුෂ්ටකම් කරන විල්සන් කරූ පසුගිය දවස්වල ඉරාජ්ගේ මියුසික් වීඩියෝ එකක රඟපාලා...
Views - 7323

Please publish modules in offcanvas position.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd