lakbima.lk
2017-06-15 ඇමෙරිකා ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.150.8400 , විකුණුම් මිල රු.154.6400 | බි‍්‍රතාන්‍යය පවුම ගැනුම් මිල රු.191.5800 , විකුණුම් මිල රු.198.1100 | යුරෝ යුරෝපය ගැනුම් මිල රු.168.2300, විකුණුම් මිල රු.174.5900 | ස්වීස් ප‍්‍රෑන්ක් ගැනුම් මිල රු.154.3400 , විකුණුම් මිල රු.160.4500 | කැනඩා ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.113.2400 , විකුණුම් මිල රු.117.7200 | ඔස්ට්‍රේලියා ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.113.7400 , විකුණුම් මිල රු.118.8200 | සිංගප්පූරු ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.109.0900 , විකුණුම් මිල රු.113.1000 | ජපානය යෙන් ගැනුම් මිල රු.1.3701, විකුණුම් මිල රු.1.4216 |

රසගුණ පිරි සුප්


ඉස්සන් සුප්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
ඉස්සන් 20ක් පමණ
ලොකු ලූනු ගෙඩියක්
තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
සුදුලූනු බික් 4ක්
ලූනු කොළ 2-3ක්
තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 4
ලුණු රසට අනුව
ස්ටොක් වතුර ලීටර් 1
(මාළු කටු තම්බා සාදා ගත හැකියි)
ලුණු රසට අනුව
ගම්මිරිස් රසට අනුව
තෙල් ස්වල්පයක්

සාදන ආකාරය
ඉස්සන් හොඳින් සුද්දකර ‍පොතු, ඔළු ඉවත්කර කුඩාවට කපාගන්න. ලූනු, තත්කාලි, සුදුලූනු කුඩාවට කපා ගන්න. ලූනු කොළ ඉතාම සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට චොප් කරගත් ලූනු, සුදුලූනු දමන්න. තක්කාලි කැබැලි දමන්න. දැන් ඉස්සන්ද දමා බැදෙන්නට හරින්න. ඉන්පසු තුනපහ කුඩු සහ ස්ටොක් වතුරද, ලුණුද දමා හොඳහැටි තැම්බෙන්නට හරින්න. තැම්බුණු විට, සිහින්ව කපා ගත් ලූනු කොළද ගම්මිරිස්ද දමා උණුවෙන්ම බිමට ගන්න.  (ඉස්සන් වැඩිපුර තිබේ නම් සුද්ද කරගත් ඉස්සන් පිටින්ම දැමිය හැක)

මුං ඇට සුප්  

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මුංඇට ග්‍රෑම් 250
රතුලූනු ග්‍රෑම් 100
කරපිංචා කිනිත්තක්
සුදුලූනු බික් 3-4ක්
කටු රහිත කුකුල් මස් ග්‍රෑම් 50
කොත්තමල්ලි කුඩු ස්වල්පයක්
ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
තෙල් මේස හැඳි 2
සූදුරු කුඩු ඉතා ස්වල්පයක්
ලුණු රසට අනුව

සාදන ආකාරය
මුංඇට සෝදා රැයක් පුරා පෙඟෙන්නට හරින්න. රතුලූනු, සුදුලූනු, කරපිංචා සිහින්ව ලියා ගන්න. දැන් මස් ටිකද සෝදා කුඩා කැබැලිවලට කපා ගන්න. තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට මස් කැබැලි, ලූනු, සුදුලූනු, කරපිංචා දමා තෙම්පරාදු වන්නට හැර එයට මුංඇට, ලුණු සහ ප්‍රමාණවත් තරමට වතුර දමා හොඳහැටි තැම්බෙන්නට හරින්න. හොඳින් තැම්බුණු පසු ‍පොඩිකර ගන්න. ඝනකම් වැඩිනම් අවශ්‍ය තරමට වතුර එකතු කරන්න.


රාජ අල සුප්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
රාජ අල
ග්‍රෑම් 250
සුදුලූනු බික් 3
සැල්දිරි
නටු කුඩා
කැබැල්ලක්
‍පොල්කිරි
අඬු කෝප්ප 1/2
රසට අනුව ලුණු

සාදන ආකාරය
රාජලවල වැලි ඉවත්වන සේ හොඳින් සෝදා ‍පොතු ඉවත්කර නැවත සෝදන්න. දැන් අලය බඳුනකට දමා වතුර යොදා මෘදු වන තුරු තම්බා ගන්න. සැල්දිරි සහ සුදුලූනු කුඩාවට කපා ගන්න. රාජල ටික බ්ලෙන්ඩරයක දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කර ගන්න. දැන් එයටම සුදුලූනු සහ සැල්දිරිද එකතු කර බ්ලෙන්ඩර් කරන්න. දැන් අවශ්‍ය පදමට ලුණු සහ කිරිද එකතු නටවා බිමට ගන්න.

 
IMAGE

බුද්ධි-බූඩි අළුත් වැඩක

IMAGE 2017 Jun 26 13:47
ශ්‍රී ලාංකිය සිනමාව නව මගකට යොමුකළ බුද්ධි කිර්තිසේන හා බූඩි කිර්තිසේන පිය පුතු දෙපළ සිනමා...
Views - 581

ලංකාවේ අවංකම බස් කොන්දොස්තර කුරුණෑගලින්?

IMAGE 2017 Jun 26 10:49
කුරුණෑගල මහ රෝහල ඉදිරිපිට බස් නැවතුම නිතර ජනයාගේන් පිරී පවතින්නකි. විශේෂයෙන් රෝහලේ රෝගීන්...
Views - 1303

සෙල්ෆි ගැසීම මානසික රෝගයක් නොවේ

IMAGE 2017 Jun 26 09:57
තමාගේම ඡායාරූපයක් තම ජංගම දුරකථනයෙන් ගැනීම හෙවත් සෙල්ෆි ගැනීමට ගිය කීපදෙනෙකු අවාසනාවන්ත ලෙස...
Views - 473

නතාෂා රට හැර යාමට සැරසෙයි

IMAGE 2017 Jun 25 19:41
නතාෂා පෙරේරා ගැන අමුතුවෙන් හැඳින්වීම් මොකටද? ඇය රටේම ආදරය දිනා ගත්තේ පුංචිම පුංචි...
Views - 2047

අපේ හොර වැඩවලට උදව් කරන්නේ මාලනී නැන්දා

IMAGE 2017 Jun 25 19:26
මාලනී ෆොන්සේකා පරම්පරා දෙකක පිරිසක් කලාවට කැඳවාගෙන ආවා. ඒ දෙවැනි පරපුරේ බාලම පුරුක තමයි...
Views - 2086

ජීවිතයේ මුල්වරට කෝච්චියේ අධිවේගයේ ගිය කෙවිලියාමඩුවේ...

IMAGE 2017 Jun 25 11:18
කෙවිලියාමඩුව ගමේ දරුවෝ හරියට “හෝ ගාන ‍පොකුණ” චිත්‍රපටයේ හුන් දරුවන් මෙන් යැයි මට සිතුණේ...
Views - 928

Please publish modules in offcanvas position.