Coss Ear2
lakbima.lk
COSS Ear 1

මුරුංගා විවිධ ක්‍රමවලට සකසා ගනිමු

මුරුංගා මල් බැදුම 
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
මුරුංගා මල් ග්‍රෑම් 500
කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 2
උම්බලකඩ කැබැලි තේ හැඳි 3
සියඹලා බොර තේ හැඳි 2
සීනි තේ හැඳි 1
ලූනු ග්‍රෑම් 200
කරපිංචා ඉත්තක් 
ලුණු රසට අනුව 
බැදගැනීමට තෙල්
 
සාදන ආකාරය 
මුරුංගා මල් ටික සෝදා දිය බේරා හැර රත්වූ ගැඹුරු තෙ‍ලේ දමා රන්වන් පාටට බැද ගන්න. 
දැන් බඳුනක් ළිප තබා එයට තෙල් ටිකක් දමා රත්වන විට සිහින්ව ලියාගත් ලූනු, කරපිංචා, උම්බලකඩ, සියඹලා බොර, කෑලි මිරිස්, ලුණු, සීනි දමා කලවම් කර අන්තිමට බැදගත් මුරුංගා මල් දමා කලවම් කර ගන්න. 
 
මුරුංගා කොස් ඇට මාලුව 
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මුරුංගා ග්‍රෑම් 500
කොස් ඇට ග්‍රෑම් 200
සුදුලූනු බික් 2යි
රතුලූනු ගෙඩි 2 - 3ක් 
රම්පේ කැබැල්ලක් 
කරපිංචා කිනිත්තක්
උළුහාල් ඇට තේ හැඳි 1/2
තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
රසට අනුව ලුණු
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1
අඹරාගත් අබ තේ හැඳි 1
දියකිරි අඬු කෝප්ප 4
මිටිකිරි අඬු කෝප්ප 2
 
සාදන ආකාරය 
මුරුංගා සුද්දකර අඟල් 2 පමණ කැබැලි වලට කපා ගන්න. කොස් ඇට තලා සෝදා ගන්න. දැන් බඳුනක් ගෙන එයට මුරුංගා, තලාගත් කොස් ඇට, සිහින්ව කපාගත් ලූනු ඇතුළු සියලුම පහේ වර්ග සමග දියකිරි දමා තැම්බෙන්නට හරින්න. තැම්බිගෙන එද්දී, මිටිකිරි දමා නටවා ගන්න. 
 
මුරුංගා නියඹලාව 
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මුරුංගා ග්‍රෑම් 500
සිහින්ව ගා ගත් 
‍පොල් ග්‍රෑම් 100
ඉඟුරු ග්‍රෑම් 10
සුදුලූනු ග්‍රෑම් 10
සිහින්ව කපාගත් රතු ලූනු ගෙඩි කීපයක්
අබ ඇට තේ හැඳි 1
කරපිංචා ඉත්තක් 
මිටිකිරි අඬු කෝප්ප 1
දියකිරි අඬු කෝප්ප 2
පදමට ලුණු 
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2
 
සාදන ආකාරය 
මුරුංගා සෝදා අඟල් 2 පමණ කැබැලි කපා ගන්න. බඳුනකට දමන්න. ගාගත් ‍පොල් හා සමග රතුලූනු, ඉඟුරු, සුදුලූනු, කහ කුඩු, තුනපහ කුඩු, ගම්මිරිස්, කරපිංචා, අබ සියල්ල එකට අඹරා ගන්න. දැන් අඹරාගත් මිශ්‍රණය ලුණු, දියකිරි සහ මුරුංගා එකතු කර ළිප තබා මදගින්දරේ පිසගන්න. මුරුංගා තැම්බිගෙන එනවිට මිටිකිරි දමා නැවත නටවා උකුවට ළිපෙන් බා ගන්න. 
 
 
ළපටි මුරුංගා කරල් තෙම්පරාදුව 
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
නොමේරූ 
මුරුංගා කරල් ග්‍රෑම් 500
රතුලූනු ග්‍රෑම් 200
අමුමිරිස් කරල් 3-4ක්
තක්කාලි ග්‍රෑම් 100
රම්පේ කැබැල්ලක්
කරපිංචා කිනිත්තක් 
අබ ඇට තේ හැඳි 1
උම්බලකඩ කැබැලි තේ හැඳි 3
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 3
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2
තෙල් මේස හැඳි 2
මිටිකිරි අඬු කෝප්ප 1/2
අඹරාගත් ඉඟුරු, 
සුදුලූනු මේස හැඳි 1
ලුණු රසට අනුව 
 
සාදන ආකාරය 
මුරුංගා කරල් සෝදා දිය බේරා හැර ඒවා කුඩාවට කඩා ගන්න. දැන් සුදුසු බඳුනක් ළිප තබා එයට තෙල් දමා රත් කරන්න. සිහින්ව කපාගත් රතුලූනු, අමුමිරිස්, රම්පේ, කරපිංචා, අබ ඇට, උම්බලකඩ, කෑලි මිරිස්, කහ, ගම්මිරිස් ඇතුළු සියල්ල සමග මුරුංගා කරල් කැබැලි ද දමා තෙම්පරාදු කර ගන්න. මුරුංගා කැබැලි තෙම්පරාදු වී ගෙන එන විට මිටිකිරි ටික දමා හින්දා කෑමට ගන්න. මේවා මෑකරල් මෙන් රසවත්ය. 
 
උපදෙස්ප්‍ රවීණ සූපවේදී සුජිත් ආරියරත්න{jcomments on}
IMAGE

මට දැන් තාත්තා ගැන තියෙන්නේ අනුකම්පාවක් විතරයි

IMAGE 2018 Feb 18 10:28
ආචාර්ය  වික්ටර් රත්නායකයන්ගේ පුතුන් දෙදෙනා වන ජයන්ත සහ ලෙලුම් ගැන අද වෙද්දී මුළු රටම...
Views - 16

ග්‍රැන්ඩ්පාස් ගොඩනැගිල්ල කඩා වැටීම සොයුරාගේ සැලසුමක් -...

IMAGE 2018 Feb 16 13:54
හත්දෙනෙකුට මරු කැඳවමින් පසුගිය (14) දා ග්‍රැන්ඩ්පාස් ගොඩනැගිල්ල කඩා වැටීමේ සිද්ධිය...
Views - 2962

මනාලයාගේ 'දෙනෙත් උඩ රැන්දූ' මනාලියගේ රැකියාව

IMAGE 2018 Feb 16 12:26
අනුරාධපුරයට ආසන්න නිකැලැල් චරිතවත් යුවතියක සඳහා මනාලයෙකු සොයන බව මීට සති කිහිපයකට ඉහත ඉරිදා...
Views - 6213

හෙදිය සමූහ දූෂණයට විනයාරක්ෂක කපිතාන් අල්ලයි

IMAGE 2018 Feb 14 23:55
රංචු ගැසී පුද්ගලික රෝහලක හෙදියක් සමූහ දූෂණයට ලක් කිරීමේ සිද්ධිය සම්බන්ධයෙන් ‍පොලීසියට...
Views - 5193

ඡන්ද ප්‍රතිඵල වලින් පස්සෙ සමහරුන් බුම්මාගෙන ඉන්නේ ඇයි?

IMAGE 2018 Feb 14 13:39
මෙවර පළාත් පාලන ඡන්දයේ දී මෙන්ම  සෑම මැතිවරණයකදීම කිසියම් පිරිසක් ජයග්‍රහණය කරන විට ඊට...
Views - 3110

හොර හැඳුනුම් පතක් ගෙන ප්‍රේම ලෝකයට බසින 'වැලන්ටයින්'

IMAGE 2018 Feb 14 09:22
පෙම්වතුන් පෙම්වතියන් අතර හෝ අඹු සැමියන් අතර පවත්නා ආදරය ලිංගිකත්වය හා අනුරාගය මත පදනම් වූ...
Views - 3064

Please publish modules in offcanvas position.